Pleisters

Soorten pleisters

  • Wondpleisters voor kinderen: Deze pleisters zijn speciaal ontworpen voor kinderen en hun gevoelige huid.
  • Eilandpleisters: Deze pleisters zijn ideaal voor postoperatief gebruik op kleine tot middelgrote wonden.
  • Fixatiepleisters: Deze pleisters zijn ontwikkeld voor het vastzetten van wondverbanden. Ze zorgen ervoor dat flexibiliteit bij bewegende lichaamsdelen optimaal blijft.
  • Hechtpleisters: Deze pleisters zorgen ervoor dat alle soorten verbandmiddelen, tractiemiddelen of andere hulpmiddelen veilig op hun plaats blijven.
  • Littekenpleisters: Deze pleisters zorgen ervoor dat jeuk en pijn verminderd worden en het litteken sneller en vlakker uitrijpt.

Pleister plakken

  1. Bij het plakken van een pleister is het van enorm belang dat uw handen schoon zijn. Was daarom altijd uw handen alvorens u begint met het opplakken van een pleister.
  2. Maak daarna zorgvuldig de wond schoon met water. Het is daarbij niet erg wanneer de wond ook een beetje gaat bloeden. Let op hierbij doelen we op kleine wonden. Bij grote wonden kan het verstandig zijn om een arts te laten kijken.
  3. Daarna is het goed om de wond te ontsmetten. Dit kunt u doen met producten zoals Dettol of Jodium.
  4. Wanneer de wond ontsmet is, is het tijd om de wond te verbinden. Het is namelijk een fabeltje dat de wond het best geneest aan droge lucht. Het is voor een wond fijner om in een vochtige omgeving te zitten.
  5. De juiste pleister plakken is een moeie oplossing hiervoor. Kies de juiste soort pleister en ook het juiste formaat en plak die op de wond. Zorg ervoor dat de wond bedekt wordt edoor het zachte gedeelte. Daarnaast is het belangrijk dat u dit stuk niet met uw eigen aanraakt. Dit kan namelijk de pleister vuil maken waardoor de wond kan gaan infecteren.
Geen producten gevonden voor deze selectie.